Kuva 1
Kuva 1: Hautaosasto 9:stä otettu kuva, jossa näkyy koko osasto. Edessä itse istutetut kasvit: hopealehteä sekä ruusubegoniaa. Kuitenkin ne sopivat hautausmaan valitsemiin begonioihin. Osasto on myös mukavasti reunustettu sekä kanadan- että pilarituijilla. Keskiosa on valoisa ja avoin. Kesäkukat tuovat kaunista punaista väriä vihreän keskelle. Tämä osa näyttää kauniilta nurmikentältä, jossa on hautakivet koristavat maisemaa.
Kuva 2
Kuva 2: Ruumissuoja sijoittuu hautaosasto 9 vasemmalle puolelle. Ruumissuojan oikealla puolella kasvaa suuret kanadantuijat. Edessä taas on kääpiövuorimäntyjä, 2 marjakuusta sekä vuorenkilpiä.

Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5
Kuva 5: Uurnalehto, joka sijoittuu hautaosasto 9 sekä ruumissuojan oikealle puolelle. Uurnalehto on jaettu viiteen eri suuruiseen ja -muotoiseen käytävien erottamaan alueeseen. Uurnalehdon halki kulkevan käytävän varrelle on pystytetty yhteismuistomerkki ja nimilaattakivet ( etäällä kuvassa korkeat kivet, kukkia juurella ). Uurnalehtoon tuhka voidaan haudata myös ilman uurnaa. Hautauksen suorittaa seurakunta, jolloin uurnan tai tuhkan tarkka sijaintikohta ei tule omaisten tietoon. Seurakunta kaiverruttaa vainajan nimen syntymä- ja kuolinaikoineen pieneen metallilaattaan omaisten sitä toivoessa. Nimilaatta ei ole pakollinen. Laatta kiinnitetään nimilaattakiveen 25 vuoden ajaksi. Hautaukset tehdään sulan maan aikana, eli talviaikaan tuhkatut haudataan seuraavana keväänä roudan sulettua. Muistomerkkien läheisyyteen voi viedä kynttilöitä ja asettaa leikkokukkamaljakon telineeseen. Kesäkukkaistutuksista huolehtii seurakunta.
Kasvikartasta näkyy, että alueelle on istutettu eniten virpiangervoja. Tämän lisäksi rinneangervoja, koivuangervoja, tuohituomi, kääpiömäntyjä, sirotuomipihlaja, kanadantuijia sekä pesäkuusi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti